5 ključnih stvari za izradu web stranice

Web dizajn može biti jako izazovan proces. Osim toga kako izgleda vaša web stranica, postoje i drugi bitni elementi koji je čine izuzetno prijateljskom za posjetioce i potencijalne kupce.

Ovo uputstvo će osigurati da će vaši kupci imati pozitivno iskustvo s vašom web stranicom, poboljšati online prisutnost vaše kompanije i povećati interesovanje kupaca za vašim brendom.

Od utisaka kupaca, naziva domene, web hosting usluge do potpunih kontakt informacija, donosimo vam pet ključnih stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom izrade svoje prve web stranice:

1. Naziv domene

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate učiniti ako želite uspostaviti online prisutnost i napraviti web-mjesto za web shop je da odaberete naziv domene.

Pravo ime domene je ključno i za vašu ciljnu publiku i za pretraživače. Najbolje je zanemariti trendove koji dolaze i odlaze i odabrati ime koje ima smisla za vaše poslovanje. Nešto što će i dalje imati smisla za nekoliko godina.

Da biste to uradili, potrebno je da posjetite registrara naziva domena, unesete naziv domene koji želite da kupite i provjerite da li je dostupan za registraciju. Imajte na umu da ne možete kupiti naziv domene koji je već registriran.

Obično možete registrirati svoju domenu kada kupujete hosting za svoju web stranicu.

2. Web hosting

Prilikom izrade vaše web stranice, pouzdan web hosting omogućit će gotovo svakome na webu da pristupi vašoj web stranici. To je prostor koji ćete kupiti za pohranjivanje datoteka vaše web stranice.

Imajte na umu da kada kupujete hosting za web stranicu, iznajmljujete prostor na serveru gdje se nalaze datoteke vaše web stranice.

Evo nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir pri odabiru web hosta:

  • Definišite svoje specifične potrebe – e-trgovina, WordPress, prostor na serveru, itd
  • Istražite pouzdanost i brzinu web hosting provajdera
  • Istražite sigurnosne funkcije koje nudi vaš hosting
  • Potražite kvalitetnu korisničku podršku
  • Istražite cijene vezane za vaš hosting

3. Poslovna e-mail adresa

Ako pokušavate stvoriti profesionalni brend za svoje poslovanje, onda su prvi utisci bitan.

E-mail adresa je, na primjer, jedan od najčešćih oblika komunikacije koji imate sa svojim potencijalnim klijentima. Profesionalna adresa e-pošte pomaže u razvijanju povjerenja.

Imajte na umu da kada kupite profesionalnu adresu e-pošte, također imate pristup nekoliko alata koji će vam pomoći da sve efikasnije organizirate i pojednostavite.

Mogućnost kreiranja poslovnih e-mail adrea je dostupna uz svaki genesis.ba web hosting plan.

Osim izrade vaše prve web stranice, vaš poslovni logo i brendiranje su vrlo važni.

Simboli su odličan način za prenošenje informacija o vašem poslovanju. Poslovni logo je, na primjer, ključni aspekt brenda vaše kompanije, koji ima značajan utjecaj na to kako se on percipira. Logo vaše kompanije jedno je od najvažnijih ulaganja u brendiranje koje preduzeće može napraviti.

Evo nekoliko savjeta za odličan dizajn logotipa:

  • Mora da vam se sviđa, gledaćete ga svaki dan
  • Trebalo bi da odražava prirodu vašeg poslovanja
  • Poznavati psihološki koncept boja
  • Neka bude jednostavno i prepoznatljivo
  • Učinite ga prepoznatljivim kada ga vidite velikim ili malim, u boji ili crno-bijelo

5. Responsive dizajn web stranice

Online saobraćaj sa pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja čini više od polovine ukupnog internet saobraćaja širom svijeta. To je zato što je većina ovih uređaja postala sve više, jeftinija i mainstream.

Ranije dizajniranje web stranice značilo je da će stranica biti dizajnirana za pregled računarima. U današnje vrijeme morate razmisliti kako će vaša web stranica izgledati na pametnom telefonu i tabletu.

Ključno je imati responzivnu web stranicu.

Responzivni dizajn web stranice znači da će se izgled vaše stranice prilagoditi ovisno o ekranu na kojem se pregledava. Vrlo prilagodljivi izgledi i slike koje su skalabilne čine bolje korisničko iskustvo za one koji pristupaju vašoj web stranici na svojim mobilnim uređajima.

Više informacija o web stranicama možete saznati na linkovima ispod:

Podijeli članak:

3 thoughts on “5 ključnih stvari za izradu web stranice

Comments are closed.