Ideja za online zaradu: Dropshipping posao

Dropshipping je najlakša opcija za pokretanje e-trgovine bez potrebe za kupovinom proizvoda unaprijed. Koristite dropshipping aplikacije da pronađete hiljade proizvoda od dobavljača za prodaju online.

Prodaju kupcima širom svijeta možete raditi dok gradite i promovirate vlastiti brend, a sve to bez potrebe za ulaganjem u troškove skladištenja ili proizvodnje. Također, nije potrebno da lagerujete zalihe jer prodaju vršite sa veleprodajnih skladišta dobavljača i isporučujete direktno kupcu.

Za šta je dropshipping pogodan

Od online butika preko trgovine nakitom ili trgovine ženske odjeće, trgovine s jednim proizvodom, dropshipping funkcionira za većinu ideja za online trgovine.

Šta mi je potrebno za početak Dropshipping posla?

  1. Odaberite platformu za Vašu web trgovinu – Jedna od najpopularniji je Magento koji je jednostavan za upotrebu i lako se prilagođava. Magento je dostupan uz svaki naš web hosting plan.
  2. Odaberite web hosting za Vaš web shop
  3. Izaberite unikatan naziv domene – Dostupnost domene možete provjeriti ovdje.
  4. Odaberite proizvode koje želite prodavati.
  5. Počnite promovirati Vašu web trgovinu. To možete činiti putem socijalnih mreža.
  6. Započnite prodaju.

Neke od prednosti Dropshipping poslovanja:

  • Ne morate skladištiti proizvode na fizičkoj lokaciji što znači da Vaš novčani tok neće biti vezan za zalihe. Manje je unaprijed gotovinskog rizika.
  • Kad god uspješno završite prodaju, narudžbu kreirate kod Vašeg dobavljača i on će umjesto Vas obaviti ostatak procesa. Budući da se ne morate baviti stvarima poput praćenja zaliha ili slanja paketa, dropshipping eliminira mnoge potencijalne glavobolje početnicima u online poslovanju.
  • Nema skladišta znači da možete voditi svoj posao s bilo kojeg mjesta. Bilo da se radi o vašoj dnevnoj sobi ili kafiću, vi odlučujete odakle želite da radite.
Podijeli članak: